Rukoushetki vihkimisen vuosipäivänä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Rukoushetki vihkimisen vuosipäivänä

"Kiitos, että olet antanut meille voimaa rakastaa toisiamme niin hyvinä kuin vaikeinakin päivinä. Kiitos Herra perheestämme ja lapsistamme. Auta meitä kaikkia säilyttämään keskinäinen rakkaus ja luottamus, kasvamaan yhdessä ja pitämään huolta toinen toisestamme." (mukaillen toimitusten kirjan rukousta)

Rukoushetki voidaan pitää avioliittoon vihkimisen vuosipäivänä tai muulloinkin avioparin sitä toivoessa. Sen johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen. Rukoushetki voidaan viettää myös perhepiirissä. Sopivia paikkoja rukoushetkelle ovat esimerkiksi kirkko, kappeli tai koti.

Rukoushetken rakenne
• Virsi tai vihkilaulu
• Johdantosanat
• Psalmi
• Raamatunluku
• Rukous
• Siunaaminen

Rukoushetkessä kiitetään yhteisestä elämästä ja pyydetään siunausta tuleviin vuosiin. Rukoushetken jälkeen voidaan viettää yhteistä perhejuhlaa. Monet parit, jotka aikoinaan pitivät pienet häät, haluavat vuosipäivän rukoushetken jälkeen juhlia suuremmalla joukolla. Avioliittoon vihkimisen vuosipäivän rukoushetki on usein merkittävä juhla avioparille ja heidän lapsilleen.

Rukoushetkessä voidaan toivottaa siunausta liitolle, tai se voi ilmaista kiitollisuutta yhdessä eletyistä vuosista. Sitä voidaan viettää myös avioparia koskettaneen kriisin jälkeen vahvistukseksi sitoutumiselle. Rukoushetkeä vietetään usein myös avioliiton merkkipäivänä, kuten hopea- tai kultahääpäivänä.

Kirkkoherranvirasto

Hikiäntie 51, 12210 Hausjärvi
Virasto, taloustoimisto sekä hautausmaatoimisto ovat avoinna  ma-pe klo 9.00-13.00, sovittaessa myös muuhun aikaan.

Viraston puhelinnumero on  050 513 6610.

Seurakunnan sähköpostiosoite: **@**

 

Hausjärven seurakunnan laskutusosoite:

Verkkolaskuoperaattori: CGI

Välittäjätunnus: 003703575029 

OVT: 003701459999

 

paperilasku:

Kirkon palvelukeskus/

Hausjärven seurakunta

003701459999

PL 5018

02066 DOCUSCAN

 

 

 

 

 

 

 

Oikopolut: