Loppiainen tuo ilon

Loppiainen tuo ilon

Loppiainen on itämaan tietäjien juhla

Loppiaisena muistelemme itämaan tietäjien saapumista Jeesuksen luo. Ei tiedetä, keitä nuo miehet olivat, mikä heidän tehtävänsä tai asemansa omassa yhteisössään oli. On ajateltu heidän olleen ennustajia, maageja, pappeja, tietäjiä tai velhoja, jotka lukivat tähdistä merkkejä. Mutta he, valitulle kansalle vieraat ja oudot, saivat tiedon vapahtajan syntymästä. Ja he lähtivät osoittamaan syntyneelle kunnioitustaan.

"Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana, Jerusalemiin tuli idästä tietäjiä. He kysyivät: »Missä se juutalaisten kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme.»"(Matt. 2: 1–2)

"Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen. Miehet näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo. He menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he maahan heittäytyen kumarsivat lasta, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa." (Matt. 2:9-11)

Virasto, taloustoimisto sekä hautausmaatoimisto ovat avoinna  ma-pe klo 9.00-13.00, sovittaessa myös muuhun aikaan.

Viraston puhelinnumero on  050 513 6610.

Verkkolaskuoperaattori: CGI

Välittäjätunnus: 003703575029