Yhteisvastuu 2022

Yhteisvastuu 2022

kuvassa pojan maskin kohdalla teksti Lahjoitamullehuominen

NuoretSuomessa ja maailmalla tarvitsevat apuasi koronan vaikutuksiin. Lahjoita MobilePayllä numeroon 723 60. Kiitos!

Koska Jumala rakastaa sinua!

Televisiossa esitettävät dokumenttifilmit ovat 6.2. alkaen katsottavissa myös Yhteisvastuun Youtube-kanavalta sekä Yle Areenassa.

Mikä yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa.

Kampanjassa nostamme erityisesti esiin noin 15–19-vuotiaita nuoria, joista löytyy merkittävä määrä etäopiskelun ja eristäytymisen haasteista kärsineitä sekä yksinäisyyttä, ahdistusta ja toivottomuutta kokeneita nuoria. Koronan lieveilmiöitä kohdanneet nuoret tarvitsevat nyt tukea ja turvallisia aikuisia arkeensa. Yhteisvastuulla 2022 kurotaan takaisin nuorten kokemia menetyksiä. Hankitaan lisää turvallisia aikuisia ja muita hyvinvointia – ja aivan erityisesti mielen hyvinvointia – edistäviä tekijöitä nuorten elämään sekä Suomessa että maailmalla.

Yhteisvastuun kotimaisena kumppanina on Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään ja laajennetaan muun muassa etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa uusille paikkakunnille sekä uutuutena myös kouluihin. KouluSaappaassa koulun arkeen ja välitunneille tuodaan turvallisia aikuisia lisäkorviksi ja kannustajiksi. Uraauurtava verkossa tapahtuvan etsivän nuorisotyön toimintamalli NettiSaapas toimii valtakunnallisesti. Vapaaehtoiset NettiSaappaan aikuiset etsivät kuuntelijaa kaipaavia nuoria sosiaalisen median eri alustoilla keskustellen, auttaen ja tukien. Varoilla kehitetään ja laajennetaan myös Moottoripaja- sekä perheystävätoimintaa.

Kehittyvissä maissa koulunkäynti keskeytyi koronan myötä valitettavan usein kokonaan, koska etäopetukseen tarvittava valmius ja välineet puuttuivat. Kansainvälisen diakonian avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu vuoden kampanjaesimerkkinään työ Etelä-Sudanissa. Maa toipuu yhä sisällissodasta, jonka väkivaltaisuudet aiheuttivat vuonna 2016 Afrikan suurimman pakolaiskriisin. Yhteensä neljä miljoonaa ihmistä jätti kotinsa – valtaosa näistä nuoria ja naisia – ja heistä puolet pakeni naapurivaltioihin. Globaali pandemia on syventänyt jo valmiiksi vaikeaa tilannetta ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien perheiden ahdinkoa. Monien kehittyvien maiden tapaan myös Etelä-Sudanin koulut suljettiin, ja lasten ja nuorten koulunkäynti keskeytyi. Monet nuoret ovat joutuneet naimisiin tai töihin alaikäisinä, jotta perheet ovat selvinneet taloudellisesti haastavasta tilanteesta ja perheiden päivittäinen ravinnonsaanti on turvattu. Etelä-Sudanissa lasten ja nuorten turvallista paluuta opetuksen pariin tuetaan muun muassa kunnostamalla kouluja ja parantamalla perheiden tilannetta toimeentulomahdollisuuksien ja ruokaturvan saralla.

Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoa, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäaputoimenpiteitä kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa. Avustustarpeiden syyt ovat useimmiten luonnonkatastrofit (kuivuus, tulvat, myrskyt, maanjäristykset), poliittiset selkkaukset seurannaisvaikutuksineen tai äkilliset onnettomuudet.

Vuoden 2022 keräys alkaa 6.2.2021. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti ja vuoden 2022 keräyksen esimiehenä Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.

Hausjärvellä Yhteisvastuukeräyksen avajaisjumalanpalvelus järjestetään sunnuntaina 6.2. klo 10 Hausjärven kirkossa. Messu myös striimataan.

Yhteisvastuu kutsuu osallistumaan omalla panoksellaan - on se sitten lahjoitus tai aikaa tai näkyvyyttä mediassa.

Mikä on sinun tapasi olla mukana?

LAHJOITA YHTEISVASTUUKERÄYKSEEN  Netissä tai pankissa:

Nordea FI16 2089 1800 0067 75 OP FI14 5000 0120 2362 28 Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Käytä lahjoittaessasi Hausjärven srk:n viitettä 302 083

Mobilepay -lahjoitusnro: 723 60

Siirto –lahjoitusnro 040 700 9902

Soita: 0600 1 7010 (10,26 € / puh+pvm) tai 0600 1 7020 (20,28 € /puh+pvm)

Lähetä tekstiviesti: numeroon 16588: APU5 (5 €), APU10 (10 €) tai APU20 (20 €)

Keräyslupa RA/2020/639, 1.9.2020 alkaen, voimassa toistaiseksi, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 29.5.2020.

TULE KERÄÄJÄKSI - Ota yhteyttä seurakuntamme diakoniin p. 050 591 3762

LEVITÄ SANAA VERKOSSA - yhteisvastuu.fi ja facebook.com/yhteisvastuu. Näistä löydät myös mobiili-maksujen numerosarjat. #lahjoitamullehuominen
                                      #yhteisvastuu2022

Virasto, taloustoimisto sekä hautausmaatoimisto ovat avoinna  ma-pe klo 9.00-13.00, sovittaessa myös muuhun aikaan.

Viraston puhelinnumero on  050 513 6610.

Verkkolaskuoperaattori: CGI

Välittäjätunnus: 003703575029