Tule vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoisia tarvitaan!

Haluaisitko käyttää aikaasi ja taitojasi seurakunnassamme? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Talkoolaiseksi tapahtumiin

Hausjärven seurakunnan diakonia ja lähetystyö järjestävät tapahtumia, joiden toteuttaminen olisi mahdotonta ilman auttavia käsipareja. Osaatko keittää kahvia, ajaa autoa, nikkaroida tai neuloa, kuoria perunoita tai jotain muuta? Kiinnostavatko käytännön hommat esimerkiksi yhteisvastuun hyväksi? Ilmoittaudu mukaan talkoolaiseksi.

Ystäväksi yksinäiselle

Hausjärven seurakunnan alueella on yksinäisiä ja avuntarpeessa olevia ihmisiä. Olisiko sinulla aikaa keskustella ja viettää aikaa yksinäisen ikäihmisen seurassa tai avustaa liikuntarajoitteista henkilöä sunnuntaina jumalanpalvelukseen? Hausjärven seurakunnan lähimmäispalvelu haluaa olla lievittämässä alueella elävien ihmisten yksinäisyyttä. Ilmoittaudu mukaan. Seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella siitä, millä tavalla sinä haluat ja voit olla mukana.

Yhteisvastuukerääjäksi

Tule mukaan keräämään varoja yhteisvastuun hyväksi. Voit olla tukemassa työtä lipaskerääjänä tai lahjoittamalla esimerkiksi omia käsitöitäsi tai leipomuksiasi yhteisvastuun hyväksi. Tule mukaan vapaaehtoiseksi ja tuo mukanasi omia ideoitasi siitä, millä tavalla voimme olla tukemassa yhteisvastuutyötä.

Jotain muuta?

Tässä oli vain muutamia ideoita - vain taivas on kattona vapaaehtoistyön mahdollisuuksille. Kukaan ei ole liian vanha tai liian nuori vaan jokaista tarvitaan. Työpanoksesi voi olla säännöllistä tai satunnaista. Ota yhteyttä, jaa ideoitasi tai kysymyksiäsi - räätälöidään juuri sinulle sopiva vapaaehtoistyön tehtävä!

Lähimmäispalvelu

Lähimmäispalvelijoiden kokoontuminen

Tervetulleiksi toivotamme myös omaishoitajat!

Ryttylän kirkon alakerrassa ti 25.9. klo 13-15

Yhä useampi suomalainen tekee vapaaehtoistyötä

Julkaistu 02.05.2018, kirkon tiedote

Vapaaehtoisuus on Suomessa yhä suositumpaa. Jopa 40 prosenttia väestöstä tekee vapaaehtoistyötä tällä hetkellä, kun vastaava luku kolme vuotta aiemmin oli 33 prosenttia. Tämä selviää Kansalaisareenan, Kirkkohallituksen ja Opintokeskus Siviksen Taloustutkimuksella teetetystä kyselystä.

Erityisesti nuorten vapaaehtoisena toimiminen on kasvanut samalla, kun eläkeläisten ja miesten vapaaehtoistyö on vähentynyt viime vuosien aikana.

Vapaaehtoistyö on pitkäkestoista ja säännöllistä

Yleisesti ajatellaan, että verkossa, järjestöjen ulkopuolella ja lyhytaikaisesti tehdään yhä enemmän vapaaehtoistyötä. Tutkimuksen mukaan vapaaehtoistyötä tehdään kuitenkin pääosin pitkäkestoisesti sekä säännöllisesti ja kasvotusten järjestöjen tai yhteisöjen organisoimana.

Kyselyn mukaan nuoret tekevät entistä enemmän vapaaehtoistyötä. Opiskelijat ja koululaiset ovat innokkaimpia. Koulutusasteittain tarkasteltuna ammattikorkeakoululaiset tekevät eniten vapaaehtoistyötä ja tulotasoittain tarkasteltuna pienituloisimmat. Vapaaehtoistyötä tehdään eniten lasten ja nuorten parissa.

Suurimmat esteet vapaaehtoistyölle ovat ajan puute ja se, että kukaan ei pyydä mukaan. Reilut puolet vastanneista haluaisi osallistua vapaaehtoistoimintaan, jos pyydettäisiin. Vapaaehtoisena oltiin keskimäärin reilut 15 tuntia kyselyä edeltäneiden neljän viikon aikana. Vuonna 2015 vastaava luku oli hieman yli 18 tuntia. Kolme suosituinta vapaaehtoistyön tapaa olivat auttaminen, talkootyö ja neuvontatehtävät.

”Pojat tekevät vähemmän vapaaehtoistyötä kuin tytöt. Vapaaehtoisuus olisi hyvä tapa ehkäistä poikien syrjäytymistä. Pojille pitäisi tarjoa entistä sopivampia ja kiinnostavampia vapaaehtoistehtäviä. Osallisuuden kokemus on tärkeää kaikille, varsinkin nuorille”, kommentoi Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Leo Stranius.

Kansalaisareenan, Kirkkohallituksen ja Opintokeskus Siviksen Taloustutkimuksella teetettyyn kyselyyn vastasi henkilökohtaisilla käyntihaastatteluilla 1000 henkilöä ympäri Suomea. Edellinen vastaava kysely teetettiin 2015.

Lisätietoja:
Kirkkohallituksen asiantuntija Irene Nummela, p. 050 584 6897