Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset

Ryttylän kirkko helmikuussa 2017

Mommilan kirkko talvella

Hausjärven seurakunnassa yhteinen jumalanpalvelus on pääsääntöisesti aina ehtoollisjumalanpalvelus eli messu. Vain poikkeustapauksissa vietetään sanajumalanpalvelusta. Messun tilalla voi olla perhemessu tai muu vastaava perheille suunnattu jumalanpalvelus.

Seurakuntamme jumalanpalveluksissa on käytössä messusävelmistön toinen sävelmäsarja.

Messu on seurakunnan keskeinen työmuoto. Messun tulisi koota seurakuntalaiset yhteen, Sanan ja sakramentin ääreen, saamaan voimaa ja ravintoa omaan elämäänsä. Messusta seurakuntalaiset lähetetään palvelemaan Jumalaa lähimmäisiä palvelemalla.

Tavoitteena ja toiveena on, että messu olisi koko seurakunnan yhteinen juhla. Siksi sitä pyritään kehittämään siten, että yhä useammilla seurakuntalaisilla olisi rohkeutta ja mahdollisuuksia tämän yhteisen juhlan toteuttamiseen.

Maallikoilla on mahdollisuus vastuunkantoon tässä viikoittaisessa juhlassa monin tavoin. Tekstinlukijat, kirkkoväärtit, laulajat ja muusikot, musiikkiryhmät, kirkon koristelijat, kolehdinkanto- ja esirukousavustajat ym toimitsijat ovat sydämellisesti tervetulleita tuomaan omat lahjansa yhteiseen käyttöön.

Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä jumalanpalvelustyön vastuuhenkilöön ja antaa palautetta, esittää mielipiteitä ja toivomuksia jumalanpalveluselämästä seurakunnassamme.

Seurakunnan yhteinen kokoontuminen Sanan ja sakramentin äärelle on suuri voimavara jokaisen kristityn elämässä, joten sen muokkaamiseen ja kehittämiseen seurakunnan tarvetta vastaavaksi on hyvä nähdä vaivaa.

Kirkkoherra Jussi Kauranne

jussi.kauranne(at)evl.fi **@**

Työhuone Vanhassa Pappilassa

HUOM!!! Ke 18.10. kirkkoherranvirasto, hautausmaatoimisto sekä taloustoimisto avoinna klo 9-12.

p: 044 402 3388, klo 9-13