Jumalanpalvelukset
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hausjärven kirkko, kuva Aki Ranta

Jumalanpalvelukset

Ryttylän kirkko helmikuussa 2017

Mommilan kirkko talvella

Koronaepidemian leviämisen estämiseksi Hausjärven seurakunnan kokoava toiminta on tauolla tammikuun 2021 loppuun asti.

 

Toistaiseksi jumalanpalvelukset toteutetaan ilman seurakunnan läsnäoloa. Seurakunnan jumalanpalveluksiin voi osallistua suoratoiston (striimin) kautta, joka on nähtävissä  Hausjärven seurakunnan Facebook- sivulla (www.facebook.com/hausjarvisrk) jumalanpalveluksen ajan suorana lähetyksenä ja sen jälkeen tallenteena.

***

Vaikka Hausjärven seurakunnassa yhteinen jumalanpalvelus on pääsääntöisesti aina ehtoollisjumalanpalvelus eli messu, niin nyt poikkeusoloissa vietetään vain sanajumalanpalveluksia.

Seurakuntamme jumalanpalveluksissa on käytössä messusävelmistön toinen sävelmäsarja. 

Normaalioloissa messu on seurakunnan keskeinen työmuoto. Messun tulisi koota seurakuntalaiset yhteen, Sanan ja sakramentin ääreen, saamaan voimaa ja ravintoa omaan elämäänsä. Messusta seurakuntalaiset lähetetään palvelemaan Jumalaa lähimmäisiä palvelemalla.

Tavoitteena ja toiveena on, että messu olisi koko seurakunnan yhteinen juhla. Siksi sitä pyritään kehittämään siten, että yhä useammilla seurakuntalaisilla olisi rohkeutta ja mahdollisuuksia tämän yhteisen juhlan toteuttamiseen.

Maallikoilla on mahdollisuus vastuunkantoon tässä viikoittaisessa juhlassa monin tavoin. Tekstinlukijat, kirkkoväärtit, laulajat ja muusikot, musiikkiryhmät, kirkon koristelijat, kolehdinkanto- ja esirukousavustajat ym toimitsijat ovat sydämellisesti tervetulleita tuomaan omat lahjansa yhteiseen käyttöön.

Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä jumalanpalvelustyön vastuuhenkilöön ja antaa palautetta, esittää mielipiteitä ja toivomuksia jumalanpalveluselämästä seurakunnassamme.

Seurakunnan yhteinen kokoontuminen Sanan ja sakramentin äärelle on suuri voimavara jokaisen kristityn elämässä, joten sen muokkaamiseen ja kehittämiseen seurakunnan tarvetta vastaavaksi on hyvä nähdä vaivaa.


 

Kirkkoherra Jussi Kauranne

Hikiäntie 51
12210 Hausjärvi

050-575 9150
jussi.kauranne(at)evl.fi **@**

Työhuone Vanhassa Pappilassa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

pienkeräys Hausjärven diakonian hyväksi

Kirkkoherranvirasto

Hikiäntie 51, 12210 Hausjärvi
Virasto, taloustoimisto sekä hautausmaatoimisto ovat avoinna  ma-pe klo 9.00-13.00, sovittaessa myös muuhun aikaan.

Viraston puhelinnumero on  050 513 6610.

Seurakunnan sähköpostiosoite: **@**

 

Hausjärven seurakunnan laskutusosoite:

Verkkolaskuoperaattori: CGI

Välittäjätunnus: 003703575029 

 

paperilasku:

Kirkon palvelukeskus/

Hausjärven seurakunta

003701459999

PL 5018

02066 DOCUSCAN

 

 

 

 

 

 

 

Oikopolut: