Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset

Ryttylän kirkko helmikuussa 2017

Mommilan kirkko talvella

Koronaepidemian leviämisen estämiseen tehtävien rajoitusten lievenemisen seurauksena Hausjärven seurakunnan toiminta avautuu pikkuhiljaa.

Uusien rajoitusten puitteissa seurakunnan yhteisiin kokoontumisiin voi erityistoimien seurauksena osallistua ihmisiä seuraavasti:

Hausjärven kirkossa enimmillään 100 henkilöä,

Ryttylän kirkossa enimmillään 50 henkilöä,

Mommilan kirkossa enimmillään 30 henkilöä,

Oitin seurakuntatalossa enimmillään 50 henkilöä,

Mommilan seurakuntatuvalla enimmillään 30 henkilöä,

Hausjärven Vanhassa Pappilassa enimmillään 30 henkilöä,

Hausjärven siunauskappelissa enimmillään 30 henkilöä.

Kussakin kokoontumistilassa käytössä olevat istuinpaikat on merkitty penkeille asetetuilla istuinalustoilla tai vapailla tuoleilla.

Jumalanpalveluksien yhteydessä kirkkovieraille annetaan ohjeet mm kolehdista ja ehtoolliskäytännöstä. Jumalanpalvelusten suoratoistoa jatketaan, striimit on nähtävissä Hausjärven seurakunnan Facebook- sivulla (www.facebook.com/hausjarvisrk) jumalanpalveluksen ajan suorana lähetyksenä ja sen jälkeen tallenteena.

Kirkkovieraat ovat tervetulleita yhteisiin jumalanpalveluksiin, mikäli kokevat itsensä terveiksi.

Turvallisuuden lisäämiseksi on suotavaa, että kirkkovieraat käyttävät omia älypuhelimiaan virsikirjoina. Jumalanpalvelusten virret pyritään heijastamaan myös näkyville kirkkotilan seinälle/valkokankaalle. Virsikirjan virret löytyvät osoitteesta www.virsikirja.fi.

Jumalanpalveluksen toteuttajat huolehtivat aikaisempaa tarkemmin hygienia-asioista, jotta yhteen tuleminen olisi turvallista kaikille. Kättelyistä, kirkkokahveista ja muusta sosiaalisesta toiminnasta on seurakunnan jumalanpalveluselämässä toistaiseksi luovuttu.

***

Hausjärven seurakunnassa yhteinen jumalanpalvelus on pääsääntöisesti aina ehtoollisjumalanpalvelus eli messu. Vain poikkeustapauksissa vietetään sanajumalanpalvelusta. Messun tilalla voi olla perhemessu tai muu vastaava perheille suunnattu jumalanpalvelus.

Seurakuntamme jumalanpalveluksissa on käytössä messusävelmistön toinen sävelmäsarja.

Messu on seurakunnan keskeinen työmuoto. Messun tulisi koota seurakuntalaiset yhteen, Sanan ja sakramentin ääreen, saamaan voimaa ja ravintoa omaan elämäänsä. Messusta seurakuntalaiset lähetetään palvelemaan Jumalaa lähimmäisiä palvelemalla.

Tavoitteena ja toiveena on, että messu olisi koko seurakunnan yhteinen juhla. Siksi sitä pyritään kehittämään siten, että yhä useammilla seurakuntalaisilla olisi rohkeutta ja mahdollisuuksia tämän yhteisen juhlan toteuttamiseen.

Maallikoilla on mahdollisuus vastuunkantoon tässä viikoittaisessa juhlassa monin tavoin. Tekstinlukijat, kirkkoväärtit, laulajat ja muusikot, musiikkiryhmät, kirkon koristelijat, kolehdinkanto- ja esirukousavustajat ym toimitsijat ovat sydämellisesti tervetulleita tuomaan omat lahjansa yhteiseen käyttöön.

Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä jumalanpalvelustyön vastuuhenkilöön ja antaa palautetta, esittää mielipiteitä ja toivomuksia jumalanpalveluselämästä seurakunnassamme.

Seurakunnan yhteinen kokoontuminen Sanan ja sakramentin äärelle on suuri voimavara jokaisen kristityn elämässä, joten sen muokkaamiseen ja kehittämiseen seurakunnan tarvetta vastaavaksi on hyvä nähdä vaivaa.

Kirkkoherra Jussi Kauranne

Hikiäntie 51

jussi.kauranne(at)evl.fi **@**

Työhuone Vanhassa Pappilassa