Miten saada messu vastaamaan seurakuntalaisten tarpeisiin?

Miten saada kirkkomme täydemmiksi? Kuva Suomalaisesta Messusta Hausjärven kirkossa

Mikä seurakunnan yhteinen jumalanpalvelus on? Onko se työntekijöiden suorittama tilaisuus, jota yleisö saapuu seuraamaan? Vai onko se koko yhteisön juhla, jossa yhteisön jäsenet palvelevat toinen toistaan? Mieluummin ehkä tuo jälkimmäinen, joten yritetäänpä yhdessä luoda sellainen.

Hausjärven seurakunnan alueelliset jumalanpalvelusryhmät

Hausjärven seurakuntaan perustetaan alueelliset jumalanpalvelusryhmät ideoimaan ja toteuttamaan jumalanpalveluksia ja muuta hartauselämää eri jumalanpalveluspisteissä. Oittiin ja Mommilaan, Ryttylän ja Hausjärven kirkoille muodostetaan omat ryhmänsä.

Ryhmien tehtävänä on ideoida ja toteuttaa yhteistyössä seurakunnan työntekijöiden kanssa kyseisen ”kirkkopiirin” näköisiä ja oloisia jumalanpalveluksia. Näin pyritään elävöittämään ja rikastuttamaan tilaisuuksia sekä lisäämään maallikoiden osuutta yhteisen juhlan suunnittelussa ja toteutuksessa.

Mikäli olet kiinnostunut jumalanpalveluksen ideoinnista tai toteutuksesta omassa ”kirkkopiirissäsi”, niin otapa yhteyttä oman "kirkkopiirisi" vastuupappiin asiassa.

Mahdollisia tehtäviä sinulle voisi olla vaikkapa kirkon koristelu, apusuntiona toimiminen, kirkkoväärtin tehtävät, tekstien lukeminen, kolehdin kantaminen, esirukouksen valmistelu ja sen lukeminen, sivualttarien rakentaminen, ehtoollisavustajana toimiminen, saarnaryhmään osallistuminen, soittaminen, laulaminen kahvitusten järjestäminen, leipominen, tarjoilu … tuo osaamisesi ja ideasi yhteiseen käyttöön!

Kirkkopiirien vastuupapit; Hausjärven kirkko Jussi Kauranne, 050-575 9150, Mommila ja Oitti Virpi Pirjetä, 050-413 2284, Ryttylän kirkko Hans Grönholm, 050-321 8330.

Kaikkien pappien sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi.

Tervetuloa mukaan!

Hikiäntie 51

HUOM!!! Ke 23.8. kirkkoherranvirasto sekä talous- ja hautausmaatoimisto avoinna klo 9-12. Pe 25.8. kirkkoherranvirasto sekä hautausmaatoimisto suljettu.

p: 044 402 3388, klo 9-13,