Hausjärven seurakunnan elämää kesällä 2017

HAUSJÄRVEN SEURAKUNNAN ELÄMÄÄ

KESÄ-ELOKUUSSA 2017

Talven tuiskuissa ja kevään hyisyydessä kaikki kohmettuu. Meitä ympäröivän luonnon kanssa kaipaamme valoa, lämpöä, uutta alkua, kevättä luontoon ja elämäämme.

Taakse jääneen huhtikuun alun lyhyt lämmin jakso herätti toiveen talven päättymisestä ja pikaisesta kevään koitosta. Mutta kuten T.S. Eliotin runossa ”Autio maa” todetaan, huhtikuu on kuukausista julmin, oli loppukuu koleaa takatalvea räntäsateineen ja synkkyyksineen. Mutta nyt, saavuttuamme toukokuuhun, voimme todeta kevään päässeen hyvään alkuun ja kesän alkavan pian.

Pirjo Kantalan sanoin tahdon sulkea sinut Kevätsiunauksen piiriin:

”Kevättuuli puhaltakoon pois huolesi, vihreänä versokoon toivo ja uuden elämän hennot nuput vahvistakoon sinua uskomaan, että kesä on lähellä.”

Hyvää ja siunattua kesää sinulle toivottavat Hausjärven seurakunnan työntekijät.

Jussi Kauranne, kirkkoherra

JUMALANPALVELUKSET JA HARTAUDET

Hausjärven kirkko

4.6. klo 10 Helluntain messu; kirkkoherra Jussi Kauranne, kanttori Mait Reelo.

18.6. klo 10 Päivärippikoulun konfirmaatiomessu; seurakuntapastori Virpi Pirjetä, nuorisotyönohjaaja Päivi Kantonen, musiikkikasvattaja Tuulikki Saraneva.

2.7. klo 10 kesäasukkaiden kirkkopyhän Kansanlaulumessu; Kauranne, Reelo ja toivottavasti paikallisia pelimanneja on mukana runsaasti mukana messun toteutuksessa. Mikäli haluat mukaan messuorkesteriin, ota yhteyttä kanttori Reeloon!

16.7. klo 10 Antrea-juhlan messu; kappalainen Hans Grönholm, Reelo.

23.7. klo 10 Kesijärvi 1-rippileirin konfirmaatiomessu; Kauranne, Kantonen, nuorisotyönohjaaja Katja Sarkkinen, Saraneva ja messubändi.

6.8. klo 10 Kesijärvi 2-rippileirin konfirmaatiomessu; Pirjetä, diakoni Sanna Ahonen, Saraneva ja messubändi.

20.8. klo 10 Eläkeliiton Etelä-Hämeen piirin perinnemessu vuoden 1917 käsikirjan mukaan; Pirjetä, Reelo. Kirkkovieraita rohkaistaan pukeutumaan itsenäistymisen ajankohdan mukaisiin asuihin. Messun jälkeen kirkkokahvit kirkkotarhassa sekä perinneohjelmaa.

Ryttylän kirkko

23.6. klo 18 juhannusaaton hartaus ja juhla partiolaisten majalla Kolmilammentien ja Puujoen risteyksessä; Grönholm, Reelo sekä lähetyksen idearyhmä.

25.6. klo 10 messu; Grönholm, Reelo.

30.7. klo 10 messu; Kauranne, Saraneva.

27.8. klo 10 messu; Kauranne, Reelo.

Mommilan kirkko

24.6. klo 10 Juhannuspäivän messu; Grönholm, Reelo.

15.7. klo 18 Mommilanjärven Soutelut-tapahtuman iltahartaus; Grönholm, Reelo.

27.8. klo 13 Luomakunnan sunnuntain messu; Kauranne, Reelo.

Oitin seurakuntatalo

11.6. klo 10 messu; Grönholm, Reelo.

9.7. klo 10 messu; Grönholm, Reelo.

13.8. klo 10 perhemessu; Pirjetä, Sarkkinen, Saraneva. Messun yhteydessä on koulunsa aloittavien siunaaminen koulutielleen.

LÄHETYS

Juhannusjuhla

Hämeen kansanlähetys ja Hausjärven seurakunta järjestävät yhdessä perinteisen juhannusjuhlan Ryttylän partiomajalla pe 23.6. klo 19 alkaen.

Ohjelmassa on musiikkia, laulua, hartautta ja ohjelmaa myös lapsille. Kokko sytytetään klo 20. Puhvetista voi ostaa kahvia, teetä, mehua, pullaa ja makkaraa!

Läsnä on ainakin entinen nimikkolähettimme Kerttu Huttunen, seurakunnan työntekijöistä kanttori Mait Reelo ja kappalainen Hans Grönholm! Tervetuloa

Juhlapaikan osoite on Kolmilammentie 65. Ohikulkutieltä on viitoitus juhlapaikalle.

Kesällä on hyvä vierailla myös lähetyskahvilassa, joita järjestetään seuraavasti:

la 10.6. klo 10-15 Oitin S-marketin parkkipaikalla

la 8.7. klo 12-15 Ryttylän S-marketin pihassa

la 5.8. klo 10-15 Oitin S-marketin parkkipaikalla.

DIAKONIA

Kesällä kokoonnumme kolmella kylällä vapaamuotoisiin jutusteluhetkiin. Juomme kahvit ja vaihdamme kuulumisia. Ikärajoituksia ei tunneta.

Avoimet ovet Oitissa seurakuntatalolla

Sykärintori 4, maanataisin klo 13, päivät: 5.6., 3.7., 7.8.

Kesäkahvit Ryttylän kirkon alakerrassa

Kirkkotie 7, tiistaisin klo 13, päivät: 20.6., 25.7., 22.8.

Avoimet ovet Hikiän toimitilassa

Hikiäntie 280, torstaisin klo 13, päivät: 22.6., 27.7., 17.8.

Seurakunnan kesäretki Valkeakoskelle to 8.6.

Ilmoittautuminen on 26.5. mennessä kirkkoherranvirastoon p. 044 402 3388 ma-pe klo 9-13. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisesta erityisruokavaliostasi.

Linja-auton aikataulut:

Oitin seurakuntatalon yläparkkipaikka klo 9.05

Hikiän entinen osuuspankki klo 9.20

K-kauppa Saarisen parkkipaikka Ryttylä klo 9.40

Tulevaa:

Vapaaehtoisten illanvietto ti 12.9. illalla Pappilassa, kutsumme mukaan myös lähiaikoina eläkkeelle jääviä tai jääneitä.

Vanhemman väen kirkkopyhä 3.9. Hausjärven kirkossa. Tilaisuuteen mahdollisuus saada kuljetus kotiovelta.

Lisätietoja:

Sanna Ahonen puh. 0505913761, **@**

Jaana Hapulahti puh. 0505913762, **@**

VARHAISKASVATUS

Päivä- ja perhekerhot lomailevat kesä-heinäkuun ja palaavat lomilta elokuussa.
Päiväkerhot viikolla 32 (loppuviikosta) ja Perhekerhot viikolla 33

Kesällä on kuitenkin kivaa toimintaa kesäkerhojen, puistopäivien ja leiripäivän muodossa.

Leiripäivä Valkjärvellä 18.6. klo 13-21

Mukava koko perheen leiripäivä Valkjärvellä kunnan leirialueella (Tulikalliontie 75).
Sauna on käytössä koko päivän, vapaata uimista, pelejä, rastirataa yms. Grillikatoksessa on myös tuli koko päivän, omat eväät mukaan.

Puistopäivät klo 10-13

Seurakunta tarjoaa leikkipuisto-piknikin ja mukavaa puuhaa koko perheelle.

Ryttylässä 19.6. Kirkkomäen leikkipuistossa
Hikiällä 20.6. Latotien leikkipuistossa