Hausjärven seurakunnan kesä 2018

HAUSJÄRVEN SEURAKUNNAN YHTEISTÄ ELÄMÄÄ

Kesäkuulta elokuun loppuun 2018

VIHDOINKIN

Vaikka tätä kirjoittaessa on vielä julma huhtikuu ja lumen hävittyä, ihmisen rumat jäljet ovat jääneet roskina ympäristöön. Vaikka päivät saattavat olla harmaita ja sateisia. Vaikka olen juuri ja juuri herännyt tähän kevääseen.

Silti. Valo on täällä. Kesä on ympärillä linnunlauluineen ja huimana vihreän sävyinä. On taas aika kurottautua kohti lämpöä ja valoa.

Kesä saa meidät kuoriutumaan ja lähtemään ulos, sinne missä on ihmisiä, sinne missä tapahtuu. Kesä saa meidät uskomaan kaikkeen hyvään ja kauniiseen. Jumalan luomistyön edessä ihminen havahtuu, näkee ja ymmärtää taas enemmän. Elämä kaikilla mausteillaan, väreillään ja tunteillaan on väkevämpää kuin koskaan.

Pirjo Kantalan sanoin: Herra Jeesus Kristus, avaa meidän sydämemme yksinkertaiselle ilolle, ystävyydelle, auringonpaisteelle, naurulle ja itkulle, leivälle ja viinille, toivolle ja unelmille.

Lähetä taivaallinen tuulen vire, Pyhän Hengen uutta luova virvoitus. Tee meistä sinun ihmisiäsi, joiden elämässä virtaavat rakkaus ja rauha.

Päivi Kantonen

JUMALANPALVELUKSET

Hausjärven kirkko

3.6. klo 10 messu; Jussi Kauranne, Evi Kant.

17.6. klo 10 Elämännokan rippileirin konfirmatiomessu; Virpi Pirjetä avustajineen, Tuulikki Saraneva, messubändi.

1.7. klo 10 Kansanlaulumessu; Hans Grönholm, Kant sekä paikallisia muusikoita. Vietetään kesäasukkaiden kirkkopyhää, mutta paikallisetkin ovat sydämellisesti tervetulleita mukaan!

22.7. klo 12 yhteiskristillinen messu; Kauranne, Saraneva, Niilo Räsänen, Seppo Kaski, Henry Hedman, Renata ja Anton Solonen, Tuula ja Valfrid Åkerlund, Johnny Enroth. Messun jälkeen kirkkokahvit. Tapahtuma jatkuu Turkhaudan nuorisoseurantalo Silmulla ja Miinan Montulla lounaalla ja konsertilla.

29.7. klo 10 messu; Pirjetä, Saraneva.

5.8. klo 10 Päiväriparin konfirmaatiomessu; Kauranne, Päivi Kantonen, Kant, messubändi.

12.8. klo 10 Kesiärven rippileirin konfirmaatiomessu; Grönholm avustajineen, Kant, messubändi.

Ryttylän kirkko

24.6. klo 10 messu; Kauranne, Kant.

15.7. klo 10 messu; Grönholm, Saraneva.

26.8. klo 10 messu Pirjetä, Saraneva.

Mommilan kirkko

23.6. klo 10 messu; Kauranne, Kant.

21.7. klo 18 Soutelupäivän iltahartaus; Kauranne, Saraneva.

26.8. klo 13 kaksikielinen (suomi-ruotsi) hartaus; Tiina Partanen, Saraneva.

Oitin seurakuntatalo

10.6. klo 10 messu; Kauranne, Kant.

8.7. klo 10 messu; Grönholm, Saraneva.

19.8. klo 10 Perhemessu ja kouluunlähtevien siunaaminen; Pirjetä, Kant.

AIKUISTYÖ JA DIAKONIA

Kesällä kokoonnumme kolmella kylällä vapaamuotoisiin jutusteluhetkiin. Juomme kahvit ja vaihdamme kuulumisia. Ikärajoituksia ei tunneta.

Avoimet ovet

Oitissa seurakuntatalon alakerrassa Sykärintori 4

maanantaisin klo 13, päivät: 25.6., 23.7., 20.8.

Kesäkahvit Ryttylän kirkon alakerrassa Kirkkotie 7

tiistaisin klo 13, päivät: 12.6., 24.7., 21.8.

Avoimet ovet Hikiän toimitilassa Hikiäntie 280

torstaisin klo 13, päivät: 14.6., 26.7., 23.8.

Muistathan kesäretken Lohjalle ke 13.6.,

Linja-auton aikataulut: Oitin seurakuntatalon yläparkkipaikka klo 8.30, Hikiän entinen osuuspankki klo 8.40 ja K-kauppa Saarisen parkkipaikka Ryttylä klo 9.05

Tulevaa toimintaa:

Vanhemman väen kirkkopyhä 9.9.

Oitin srk-talolla. Tilaisuuteen mahdollisuus saada kuljetus kotiovelta.

Lisätietoja asiasta antavat Sanna Ahonen puh. 0505913761, **@** tai Jaana Hapulahti puh. 0505913762 **@**

Su 16.9. Naisia polulla Hausjärven kirkossa ja Vanhassa Pappilassa

Aloitamme Taize-messulla Hausjärven kirkossa klo 10 ja messun jälkeen ruokailemme yhdessä pappilassa.

Yhteisessä iltapäivässä avaimia ja polkuja hiljaisuuteen ja Raamatun sanan löytämistä omaan arkeen. Jaamme yhteistä elämää, laulamme ja kuljemme pienen pätkän hiljaisuuden polulla.

Päätöstyöskentely ulkona, pukeutuminen sään mukaan ja oma viltti lämmittämään mukaan!

Lopetamme päivän noin klo 14.30-15. Voit tulla mukaan koko päiväksi tai oman aikataulun mukaan. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 12.9. ruokailun vuoksi Virpi Pirjetälle p. 050-4132284 tai **@**

VARHAISKASVATUS