Hausjärven seurakunnan elämää keväällä 2019

Hausjärven seurakunnan elämää keväällä 2019

Valoa!

Pahin kaamosvaihe on selätetty ja kohti kevättä mennään. Vihdoinkin. Niin kuin moni muukin tällä planeetalla asusteleva ihminen, myös minä toimin aurinkovoimalla.

Tämä tarkoittaa taas käytännössä sitä, että kaamosvaihe mennään niukalla energialla ja mustaa kahvia bensana käyttäen. Myös nuorisotyössä tämä kaamosvaiheen tuoma väsymys oli havaittavissa muun muassa nuortenilloissa ja koulussa. Silmäluomet eivät ole välttämättä malttaneet pysyä auki oppitunneilla ja lepoa on tarvittu normaalia enemmän.

Valon määrä on joka tapauksessa nyt lisääntymään päin ja voimme huokaista helpotuksesta. Kaamos on selätetty. Pikkuhiljaa luonto myös herää horroksestaan ja alkaa puskea versojaan esille. Kevään varhaisten merkkien myötä mieleni on täynnä toiveikkuutta ja positiivisuutta.

Toiveikkuuteni ja positiivisuuteni kohdistuvat tänä keväänä erityisesti Hausjärven seurakunnalla puhaltaviin muutoksen kevättuuliin uusien työntekijöiden ja uusien yhteistyökuvioiden myötä. Toiveikkuuteni ja positiivisuuteni kohdistuvat myös Hausjärven asukkaisiin ja erityisesti nuoriin. Lapset ja nuoret ympärilläni ovat tuoneet elämääni lähiaikoina niin paljon iloa ja valoa, että auringon valon puutetta ei ole melkein huomannutkaan!

Suurimman palasen toiveikkuudestani ja positiivisuudestani saa kuitenkin Golgatalla oleva risti. Pimeimpänäkään hetkenä, pitkäperjantaina, rakastava Taivaan Isä ei käännä meille selkäänsä. Saamme kohdata taas valon: ylösnousemuksen valon, elämän valon.

Näiden sanojen myötä toivotan sinulle koko Hausjärven seurakunnan työntekijätiimin puolesta toiveikasta, positiivista ja valoisaa pääsiäisen aikaa!

Karoliina Pehkonen

JUMALANPALVELUKSET

Hausjärven kirkko

3.3. klo 10 Laskiaissunnuntain messu; Kalliopirtti 1-rippileirin riparisunnuntai; Jussi Kauranne, Päivi Kantonen, Elisa Lemmetty, Evi Kant. Messun jälkeen kirkkokahvit ja riparilaisille omaa ohjelmaa.

6.3. klo 18 Tuhkakeskiviikon rukoushetki; Virpi Pirjetä, Kantonen, Tuulikki Saraneva.

17.3. klo 10 messu; Rauhanyhdistyksen kirkkopyhä; Kauranne, saarnaaja Rauhanyhdistyksestä, Kant ja kirkkokuoro. Messun jälkeen kirkkokahvit Vanhassa Pappilassa ja seurat kirkossa.

31.3. klo 10 messu; Kalliopirtti 2-rippileirin riparisunnuntai; Hans Grönholm, Heli Vehmas, Karoliina Pehkonen, Kant, laulu mezzosopraano Annaliisa Pillak. Messun jälkeen kirkkokahvit ja riparilaisille omaa ohjelmaa.

7.4. klo 10 messu; Marttojen kirkkopyhä; Pirjetä, saarna teologiharjoittelija Anni Roiha, Kant. Ennen messun alkua Martat laskevat kukat sankarihaudalle ja Karjalaan jääneiden muistokivelle. Messun jälkeen kirkkokahvit.

18.4. klo 18 Kiirastorstain viikkomessu; Pirjetä, Saraneva ja Lauluklubi Kaarina Savosen johtamana.

19.4. klo 10 Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus; Roiha, Kauranne, Kant, kirkkokuoro. Jumalanpalvelus toteutetaan ilman urkuja.

21.4. klo 10 Valon ja ilon pääsiäismessu; Kauranne, Vehmas, Kantonen, Kant. Messun jälkeen kirkossa on kaikille avoin pääsiäisbrunssi, jonne seurakuntalaiset voivat lahjoittaa omia herkkujaan yhteiseen pöytään.

5.5. klo 10 Talvirippileirin konfirmaatiomessu; Pirjetä, Pehkonen, Kiisi Isotalo, Kant.

19.5. klo 10 kaatuneitten muistopäivän messu; Grönholm, Kant, kirkkokuoro. Messun jälkeen on seppeleenlasku ja kunnianosoitus Hausjärven hautausmaan sankarihaudalla.

30.5. klo 10 Helatorstain messu; piispantarkastusprosessin aloitusmessu; Grönholm, Kant, aikuisten ukuleleryhmä. Messun jälkeen kirkkokahvit.

Ryttylän kirkko

Su 10.3. klo 17 Vietetään vainottujen kristittyjen iltaa Ryttylän kirkossa. Hausjärven seurakunnan työntekijöistä illassa on Virpi Pirjetä ja Tuulikki Saraneva. Open doors- järjestöstä on paikalla puhuja, joka ilmoitetaan myöhemmin. Tilaisuuden jälkeen on tarjolla teetä ja pientä purtavaa. Tervetuloa!

24.3. klo 10 Marianpäivän perhemessu; Roiha, Pirjetä, Saraneva ja Ryttylän kantele- ja ukuleleryhmät. Messun jälkeen yhteinen ateria ja ohjelmaa.

14.4. klo 17 Käsityökirkko Ryttylän kirkossa; Pirjetä, Roiha, Kant. Rukoushetken aikana saa halutessaan neuloa, virkata tms. Kolehtiin saa tuoda omia käsitöitä tai lankaa diakoniatyön hyväksi. Päätämme illan ehtoollisen viettoon. Tervetuloa kaikenikäiset käsityönystävät!

28.4. klo 10 messu; Isosten tehtävään siunaaminen; Grönholm, Pehkonen, Lemmetty, Saraneva.

26.5. klo 10 Rukoussunnuntain messu; Päivärippikoulun riparisunnuntai; Pirjetä, Saraneva. Messun jälkeen kirkkokahvit ja riparilaisille omaa ohjelmaa.

Mommilan kirkko ja Seurakuntatupa

24.3. klo 13 hartaus Seurakuntatuvalla; Kauranne, Saraneva.

28.4. klo 13 perhemessu ja kylvösiemenen siunaaminen kirkossa; Pirjetä, Saraneva ja EL-kuoro. Seurakuntalaiset voivat tuoda kylvösiementä siunattavaksi messun yhteydessä.

26.5. klo 13 messu kirkossa; Kauranne, Saraneva ja EL-kuoro.