Hausjärven seurakunnan piispantarkastusprosessi alkaa helatorstaina 30.5.2019

Hausjärven seurakunnan piispantarkastusprosessi alkaa helatorstaina 30.5.2019

Hausjärven seurakunnassa suoritetaan piispantarkastus, joka alkaa tämän toukokuun lopulla ja päättyy ensi vuoden huhtikuun viimeisenä sunnuntaina. Tampereen hiippakunnassa piispantarkastus on kokonaisuudessaan prosessi, joka kestää vajaan vuoden verran. Hausjärven seurakunnan edellinen piispantarkastus suoritettiin vuosina 2011-2012.

Hausjärven piispantarkastuksen aloitusjumalanpalvelus pidetään Hausjärven kirkossa helatorstaina 30.5.2019 klo 10 alkaen. Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo sekä piispantarkastuksen konsultit, tuomiokapitulin ohjaus- ja kehittämistyön asiantuntija Airi Raitaranta sekä Keski-Lahden seurakunnan kappalainen Hannu Lehdeskoski, ovat messussa mukana kirkkovieraina.

Messun jälkeen, klo 12 alkaen, on Oitin seurakuntatalossa kaikille seurakuntalaisille avoin lounas, yhteinen pöytä, jonka järjestää Hausjärven seurakunnan diakoniatyö. Lounaan jälkeen alkaa Oitissa konsulttien johtama yhteinen työskentely, johon lounasvieraiden toivotaan osallistuvan. Tässä työskentelyssä paneudutaan mm Hausjärven seurakunnan toiminnan haasteisiin ja vahvuuksiin ja pyritään oppimaan kunnan eri kylien yhteisöllisyydestä seurakunnan näkökulmasta.

Piispantarkastus jatkuu konsulttien ohjaamana itsearviointiprosessina, johon seurakunnan työntekijät ja luottamushenkilöt osallistuvat syksyn ja talven aikana. Piispantarkastus huipentuu piispa Revon visitaatioon eli vierailuun Hausjärvellä 24.-26.4.2020. Tuolloin piispa vierailee seurakunnassa ja seurakunnan yhteistyökumppanien luona sekä osallistuu yhteiseen kehittämistyöskentelyyn.

Tule tapaamaan hiippakuntamme piispaa ja hänen seuruettaan 30.5.2019 sekä Hausjärven kirkkoon että Oitin seurakuntataloon. Osallistumalla yhteiseen työskentelyyn pääset mukaan seurakunnan toiminnan kehittämiseen, jotta se vastaisi paremmin seurakunnan ja sen jäsenten tarpeisiin.

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo. Kuva: Tampereen hiippakunta

p.  044 402 3388, klo 9-13