Hausjärven seurakunnan kesäohjelma
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hausjärven seurakunnan kesäohjelma

Suuntaan tai toiseen

Reilu vuosi sitten vanhin kissoistamme katosi. Maalla asuessa sen kesäretket venyivät joskus viikkoihin, mutta viimeistään ensimmäiset kylmät yöt ajoivat katin takaisin leivinuunin lähelle. Nyt ei kuulunut kotiin kylän kuuluisinta räyhääjää ja toisten kissojen kauhua, jonka kaikki kyllä tunnistivat hyväksi hiirikissaksi. Katselimme ojan pohjia ja etsimme täältä jos sieltäkin, vaan liki seitsenkiloinen kolli oli hävinnyt kuin maan nielemänä. Kirjoitin sen nimen jo poismenneiden lemmikkien muistokiveen ja tyydyin siihen että sateenkaarisillalle oli mennyt uusi kujakatti.

Kesällä kylän yhdessä tapahtumassa minua lähestyi iäkkäämpi rouvashenkilö ja alkoi kertoa kissasta, joka oli ilmestynyt hänen kesämökilleen yhä uudestaan ja uudestaan, eikä sitten enää lopulta lähtenyt ollenkaan pois. Kissan jäämistä saattoi edesauttaa erityiset kissanherkkuruuat ja joka päivä tarjoiltu kermaviili. Rouva ja kissa olivat löytäneet toisensa ja ennen pitkää kissa muutti rouvan kanssa keskustaan, jossa sai valjaat ylleen ja jokailtaiset yhteiset kävelylenkit. Eläinlääkärin siru paljasti omistajuuden, mutta koska katti oli päättänyt oman ihmisensä, ei minulla ollut siihen sanottavaa. Tämä kissasta iloitseva ihminen kertoi että yhteisillä kävelylenkeillä jos heille tulee erimielisyyttä suunnasta, kissa pysähtyy, murisee taluttajalleen ja sitten suunta jatkuu sinne minne kissa alun perinkin oli menossa. Viimeistään siitä ymmärsin että kissa oli päättänyt elämänsä suunnan eikä siihen ollut muilla puuttumista.

Olisipa elämässä suunnan valitseminen minullekin yhtä luontevaa ja helppoa. Joskus on päiviä jolloin säntäilen sinne tänne, vaihtaen suuntaa ja toimintaa vailla järjen häivää. Vaikka päivän säntäilyt eivät olekaan niin oleellisia, toivon että elämän suuret suunnat ovat pysyviä ja kulkevat kohti Jumalaa.

Ainakin tänään voisin pysähtyä ja ihan konkreettisesti kääntyä seuraavan ilmansuuntarukouksen ajatusten mukaan, rauhoittua ja kuunnella mihin suuntaan seuraavaksi olisi hyvä kulkea. Tule sinäkin mukaan.

Nousemme seisomaan ja käännymme itään, auringon nousun, tulevien ja idullaan olevien tapahtumien suuntaan. Herra Jeesus Kristus, katselen iduillaan olevia uusia, vasta näkyviin tulevia elämäni asioita. anna minun nähdä ne, jotka ovat tärkeitä ja keskeisiä. Ne, joiden esiin tulemisesta sinäkin iloitset. Seison tässä edessäsi ja katselen kaikkea uutta elämässäni.

Käännymme etelään, täyden päivän suuntaan ja ajattelemme kaikkea mikä juuri nyt täyttä aikamme. Kiitän sinua, Herra, keskipäivästä. Kaikesta mihin tänään käytän tarmoni. Siunaa se työ ja voima, joka minussa juuri nyt virtaa, ja suo kätteni työn menestyä. Anna käteni ja ajatukseni tarttua siihen, minkä sinä haluat siunata. Anna jalkani kiiruhtaa sinne, minne sinäkin olet menossa.

Käännymme länteen, auringon laskun ja jo valmiiksi tulleiden asioiden suuntaan. Kiitän, Herra, sinua kaikesta, mikä on tullut valmiiksi, kaikesta mikä on kypsynyt, kaikesta mille en enää voi tehdä mitään. Kiitos kaikesta hyvästä ja mikä ei sitä vielä ole ollut, käännä sinä se hyväksi. Katselen kaikkia näitä asioita ja annan ne sinun käsiisi.

Käännymme pohjoiseen, pimeän ja vielä näkymättömän suuntaan. Kiitän sinua, Herra, yöstä ja pimeydestä ja kaikista asioista, joita en vielä näe. Olet luvannut antaa meille tulevaisuuden ja toivon. Olet elämä ja tie. Etsin luottamusta sinuun odottaessani, mitä seuraavaksi on edessäni. Sinä olet luottamus ja tähän minä jään. Aamen. (Rukouksen alkuperä: Rukousten kirja)

vs.diakoni Päivi Kantonen

 

JUMALANPALVELUKSET

30.5. klo 10 Piispantarkastusprosessin aloitusmessu Hausjärven kirkossa; kirkkoherra Jussi Kauranne, seurakuntapastori Virpi Pirjetä, kanttori Evi Kant, aikuisten ukuleleryhmä. Messun jälkeen on yhteinen lounas Oitin seurakuntatalossa klo 12, jonka jälkeen yhteistä työskentelyä piispantarkastukseen liittyen. Mukana päivässä on myös Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

2.6. klo 10 messu Oitin seurakuntatalossa; kirkkoherra Jussi Kauranne, kanttori Evi Kant.

9.6. klo 18 Gospel-messu Hausjärven kirkossa; pastori Tiina Partanen, Kant, kirkkokuoro ja Lauluklubi.

16.6. klo 10 messu Hausjärven kirkossa; kappalainen Hans Grönholm, kirkkomuusikko Tuulikki Saraneva.

21.6. klo 19 juhannusjuhlan hartaus partiolaisten majalla Ryttylässä; Grönholm, Kant.

22.6. klo 10 juhannuspäivän messu Mommilan kirkossa; Grönholm, Kant.

23.6. klo 10 messu Oitin seurakuntatalossa; Grönholm, Kant.

30.6. klo 10 Kalliopirtti I-riparin konfirmaatiomessu Hausjärven kirkossa; Kauranne, vs diakoni Päivi Kantonen, vs nuorisotyönohjaaja Elisa Lemmetty, Kant, nuorten messubändi.

7.7. klo 10 messu Oitin seurakuntatalossa; Pirjetä, Kant.

14.7. klo 10 Kalliopirtti II-riparin konfirmaatiomessu Hausjärven kirkossa; Grönholm, nuorisotyönohjaaja Karoliina Pehkonen, varhaiskasvatuksen työalajohtaja Heli Vehmas, Saraneva.

20.7. klo 18 Mommilanjärven soutelujen iltahartaus Mommilan kirkossa; Grönholm, Saraneva.

21.7. klo 10 messu Ryttylän kirkossa; Grönholm, Saraneva.

28.7. klo 10 Kansanlaulumessu Hausjärven kirkossa; Kauranne, Saraneva, pitäjän omia muusikoita mukana monipuolistamassa messua.

4.8. klo 10 päiväriparin konfirmaatiomessu Hausjärven kirkossa; Pirjetä, Lemmetty, Saraneva.

11.8. klo 10 messu Oitin seurakuntatalossa; Kauranne, Kant. Messun yhteydessä toteutetaan koulunsa aloittaneiden ekaluokalaisten siunaaminen koulutielle ja –työhön.

18.8. klo 10 messu Mommilan kirkossa; Pirjetä, Kant.

25.8. klo 10 messu Ryttylän kirkossa; Grönholm, Saraneva.

1.9. klo 10 messu Hausjärven kirkossa; Grönholm, Kantonen, diakoni Jaana Hapulahti, Kant. Vietämme vanhemman väen kirkkopyhää ja nautimme messun jälkeen kirkkokahvit. Ilmoita kuljetustarpeesta maanantaihin 26.8. mennessä kirkkoherranvirastolle.

8.9. klo 10 messu Oitin seurakuntatalossa; Pirjetä, Kant.

8.9. klo 16 Partiomessu Ryttylän kirkossa; Grönholm, Kant, musiikkiavustajat.

15.9. klo 10 messu Hausjärven kirkossa; Kauranne, Kant.

22.9. klo 10 messu Ryttylän kirkossa; Grönholm, Saraneva.

22.9. klo 13 hartaus Mommilan kirkossa; Kauranne, Saraneva.

29.9. klo 10 Mikkelinpäivän perhemessu Hausjärven kirkossa; Pirjetä, Kant.

 

DIAKONIA JA AIKUISTYÖ

Syömään!

Yhteinen pöytä piispantarkastuksen aloitusmessun jälkeen 30.5. klo 12 – 13 Oitin seurakuntatalolla.

Jos haluat olla mukana yhteistä pöytää järjestämässä tai haluat lahjoittaa siihen ruokatavaroita, ota yhteyttä Päivi Kantonen, 050-591 37 61.