Ystävänpäivä on joka päivä

Ystävänpäivä on joka päivä

Törmäsin eräänä päivänä somessa lausahdukseen, joka jäi pyörimään päähäni. Lausahdus meni jotakuinkin näin "Sinä olet oman rakkautesi alku."

Mitä sitten mahtaa tarkoittaa se, että olemme oman rakkautemme alkuja? Jotta voimme vastaanottaa ja antaa rakkautta, meidän on sisäistettävä oma arvomme. En ole täysin samaa mieltä kliseisen "Jotta voit tulla rakastetuksi, on sinun ensin rakastettava itseäsi." sanonnan kanssa, mutta joku totuudenperä siinä on.

Jotta pystymme vastaanottamaan rakkautta on meidän sisäistettävä se, että olemme arvokkaita ja rakkauden ja hyvän kohtelun arvoisia. Toisaalta tämän ajatusmallin sisäistäminen riippuu myös paljon siitä kuinka meitä kohdellaan tai on kohdeltu. Jos meitä kohdellaan pienestä pitäen arvokkaina ja rakkaudellisesti, on helpompi uskoa myös myöhemmällä iällä siihen, että on rakkauden arvoinen.

Annathan siis ystäviesi, luokkatovereittesi ja varsinkin itsesi ymmärtää, että olette arvokkaita ja ansaitsette rakkautta ja hyvää kohtelua? Sinä olet oman rakkautesi alku.

Karoliina Pehkonen, Hausjärven seurakunta, Nuorisotyönohjaaja

Virasto on avoinna  ma-pe klo 9-13, sovittaessa myös muuhun aikaan, puh.  050 513 6610, klo 9-13