KORONAVIRUS VAIKUTTAA EDELLEEN HAUSJÄRVEN SEURAKUNNAN TOIMINTAAN, tilanne 30.3.2020 klo 13

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset toteutetaan ilman seurakunnan läsnäoloa Hausjärven kirkossa jokaisena sunnuntaina klo 10. Sen lisäksi jumalanpalvelus toimitetaan samassa paikassa kiirastorstaina klo 18 ja pitkäperjantaina ja 2. pääsiäispäivänä klo 10. Jumalanpalvelusta voi seurata live-lähetyksen/striimin kautta osoitteessa: https://www.facebook.com/groups/hausjarvenseurakunta1/. Ryhmään on suora linkki seurakunnan kotisivulta www.hausjarvenseurakunta.fi

Jumalanpalvelus on nähtävissä samalla sivulla myös nauhoituksena jälkeenpäin.

Hausjärven kirkon ovet ovat avoinna yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten kaksi tuntia striimatun jumalanpalveluksen jälkeen. Paikalla on seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Hautaan siunaamiset

Hautaan siunaamiset toimitetaan välittömästi hautausluvan saamisen jälkeen.

Siunauksen ajankohta sovitaan seurakunnan hautausmaatoimiston kanssa, puhelin 050 405 8040.

Kokoontumisrajoitteiden vuoksi siunauskappelissa toteutettavaan siunaustilaisuuteen voi osallistua 10 omaista. Hautausmaalla tapahtuvan toimituksen osallistujamäärä ei ole yhtä rajoitettu, kunhan saattoväki huolehtii turvaetäisyyksistä.

Siunaustoimituksissa suositellaan arkkuhautausta, joka toteutetaan suoraan haudalla. Näissä toimituksissa arkku viedään hautaan seurakunnan toimesta, joten vainajan omaisten ei tarvitse huolehtia kantajista.

Poikkeusolojen vallitessa vainajan näyttöä ei toteuteta seurakunnan tiloissa.

Mikäli vainajan lähimaiset tahtovat, he voivat videoida tai striimata siunaustilaisuuden ja jakaa sen siunattavan henkilön läheisille. Siunauskappeliin on varattu kameraa/älypuhelinta varten kolmijalka sekä sähköpiste, josta laitteeseen voi ottaa virtaa oman laturin/muuntajan kautta.

Toimitusten yksityiskohdista voi keskustella hautausmaatoimiston kanssa ja sopia tarkemmin papin kanssa siunauskeskustelussa.

Kasteet

Poikkeusoloissa kasteet on turvallisinta suorittaa seurakunnan tarjoamissa tiloissa, kirkoissa tai seurakuntataloissa, sillä niissä on väljyyttä. Kasteväen on kuitenkin syytä olla pieni; vanhemmat, sisarukset sekä kummit, yhteensä 10 henkilöä. Kun kaste toteutetaan poikkeusolojen aikana, se voidaan videoida tai striimata toki laajemman osallistujaväen katsottavaksi. Seurakunta auttaa parhaansa mukaan näiden mahdollisuuksien toteuttamisessa ja niistä on sovittava hyvissä ajoin etukäteen toimituskeskustelun yhteydessä.

Toinen vaihtoehto on sopia perheen kanssa uusi kasteaika riittävän monen kuukauden päähän, jolloin poikkeusolot eivät ole enää voimassa.

Vallitsevassa tilanteessa on syytä välttää kotikasteita. Vierailuun pienissä tiloissa, joissa on läsnä merkittävästi juhlaväkeä, sisältyy kohonnut tartuntariski. On suojeltava niin lasta, hänen vanhempiaan, perhettään ja vieraitaan kuin myös pappia.

Avioliittoon vihkimiset ja avioliittojen siunaamiset

Seurakunnan varauskirjassa ei ole tällä hetkellä varauksia kyseisille toimituksille poikkeusolojen ajalle. Mikäli poikkeusolojen aiheuttamia rajoituksia jatketaan, seurakunnasta ollaan muuttuneen tiedon perusteella yhteyksissä toimituksen varanneisiin henkilöihin ja sovitaan jatkojärjestelyistä.

Avioliittoon vihkimisiin ja avioliittojen siunaamisiin liittyy samat kokoontumisrajoitukset ja videointi/striimausmahdollisuudet kuin muihinkin kirkollisiin toimituksiin. Nämä toimitukset voidaan toki järjestää myös ulkotiloissa, jolloin on edelleen huolehdittava siitä, että tilaisuuksiin osallistuvat pitävät riittävän etäisyyden toisiinsa.

Muu seurakunnan toiminta

Seurakunnan kaikki ryhmätoiminta on poikkeusolojen vuoksi lopetettu. Tilanteen normalisoiduttua toimintaa jatketaan annettavien tiedotteiden mukaisesti.

Poikkeusolojen aikana seurakunnan työntekijät tuottavat nettiin materiaalia, joiden linkit ovat nähtävillä seurakunnan kotisivustolla sivulla ” Hartauksia, jumalanpalveluksia, juttuja ja muuta Hausjärven seurakunnasta”.

Yhteys työntekijöihin

Kun yhteiset kokoontumiset ovat kiellettyjä, tahtoo seurakunta ja kaikki sen työntekijät olla tavoitettavissa puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Kaikilla seurakuntalaisilla on mahdollisuus ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostin kautta seurakunnan työntekijöihin mieltään askarruttavissa asioissa. Yksityisiä ehtoollistilaisuuksia järjestetään kodeissa niin toivottaessa. Niitä voivat toteuttaa seurakunnan papit ja diakonit.

Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot:

Grönholm Hans, kappalainen 050 321 8330

Hapulahti Jaana, diakoni 050 591 3762

Kainulainen Kiminna, lastenohjaaja 050 337 5337

Kant Evi, kanttori 050 592 2443

Kantonen Päivi , diakoni 050 591 3761

Kauranne Jussi, kirkkoherra 050 575 9150

Koivumaa Helena, varhaiskasv. työalajoht. 050 373 9385

Lemmetty Elisa, nuorisotyönohjaaja 050 575 4302

Mäki-Laurila Hanna-Maija, talouspäällikkö 050 595 5441

Nummela Saila, puutarhuri 050 405 8040

Pehkonen Karoliina, nuorisotyönohjaaja 050 575 4333

Pirjetä Virpi, seurakuntapastori 050 413 2284

Rothsten Mari , lastenohjaaja 050 306 3296

Saraneva Tuulikki, kirkkomuusikko 050 595 5448

Vikman Paula, lastenohjaaja 050 324 8809

Kirkkoherranvirasto (klo 9-13) 050 513 6610

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi

Jakselkaa, lisätään fyysistä etäisyyttä toisiimme, mutta vähennetään henkistä etäisyyttä.

Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme.

Siunausta meille kaikille

Jussi Kauranne, kirkkoherra

Virasto on avoinna  ma-pe klo 9-13, sovittaessa myös muuhun aikaan, puh.  050 513 6610, klo 9-13