Ruokailu kahdesti päivässä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Uudelleen rakennettu Vanhan testamentin aikainen keittiö

Ruokailu kahdesti päivässä

Tämäntapaisilla jauhinkivillä viljan jyvistä jauhettiin jauhoja.

Ruokailu kahdesti päivässä

Vanhan testamentin aikaan syötiin kahdesti päivässä: aamulla ja illalla. Illallinen oli päivän pääateria. Aamulla on luultavasti syöty puuroa ja leipää. 

Sitten paimentamaaan lähteville miehille on laitettu eväät mukaan: leipää, viikunoita, rusinoita, taateleita, omenoita, rusina -  ja viikunakakkuja.

Illallisella on syöty kasviskeitto, leipää, erilaisia murskeita palkokasveista, tuoretta juustoa, viinirypäleitä, muita villivihanneksia ja hedelmiä ja marjoja.

Perheen naiset valmistivat ruoan miesten paimentaessa, joskus metsästäessä. Miesten lähdettyä paimeneen perheen naiset ovat lähteneet jauhamaan viljasta ( ohrasta) jauhinkivillä jauhoja. Tutkimuksessa on arveltu, että suurperheen päivittäisen jauhotarpeen jauhamiseen kului päivässä kolme tuntia aikaa.

Silti nykyihmisen näkökulmasta Raamatun ajan jauhot olivat karkeita, niissä oli kuoret mukana, joskus jopa pieniä kiviä.