Hedelmät ja pähkinät
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Oliivipuu kasvoi hyvin vuoristosessa maassa. Siitä saatiin oliiveja, joista oliiviöljyä. Oliiviöljy käytettiin ruoanvalmistuksessa.

Hedelmät ja pähkinät

Viikunapuu, jonka viikunoita syötiin sellaisenaan tai sitten niitä kuivattiin ja tehtiin viikunakakkuja

Viiniköynnöstä viljeltiin. Viinirypäleistä puristettiin viini, joka käytettiin tai sitten rypäleitä kuivattiin rusinoiksi ja tehtiin rusinakakkuja

Taatelipalmu, jonka taateleista tehtiin taatelitahnaa, jolla ruokaa makeutettiin

Hedelmät ja pähkinät

 

Erilaiset hedelmäpuut ja pähkinäpuut- ja pensaat tarjosivat merkittävän lisän ravintoon.

Vuoristossa viljeltyjä puita olivat oliivi, viikuna, taateli, granaattiomena ja omena.

Viiniköynnös oli tärkeä viljelykasvi, jonka rypäleistä valmistettiin viiniä tai sitten rypäleet kuivattiin rusinoiksi ja niistä valmistettiin rusinakakkuja.

Sykomoriviikunat olivat köyhän kansan ruokaa. Myös erilaisia pähkinöitä syötiin. pähkinät, manteli, pistaasi ja johanneksenleipäpuun hedelmät olivat tärkeitä valkuaisen lähteitä. Ei tiedetä varmuudella, mitä näistä hedelmäpuista viljeltiin ja mitä vain hyödynnettiin villeinä kasvavina.