Hausjärven seurakunnan syksy

Koronaepidemia muutokset saattavat vaikuttaa seurakunnan toimintaan

Koronatilanne maassamme on vaihteleva ja sen kehittyminen aiheuttaa epätietoisuutta monella tavalla. Alla oleva toimintakalenteri on laadittu sillä ajatuksella, ettei kokoontumisrajoitukset tiukkene nykyisistä.

Olet tervetullut osallistumaan kaikkeen seurakunnan toimiuntaan terveenä. Jos sinulla on flunssan oireita, suojele itseäsi ja lähimmäisiäsi pysyttelemällä kotona.

Seurakunnan toimitiloihin saapuessasi pese kätesi ja noudata tilaisuuden järjestäjien antamia ohjeita mm istumapaikkoja valitessasi. Seurakunnan työntekijät tekevät parhaansa sen eteen, että yhteen tuleminen ja toistemme kohtaaminen olisi kaikille turvallista.

Syystervehdys seurakunnasta

Olemme eläneet keväästä asti epävarmoja aikoja, ja tällä hetkellä täytyykin ottaa päivä kerrallaan. Mutta yksi on varmaa, nimittäin se, että syksy on ihan kohta täällä. Vielä saamme nauttia lämpöisistä päivistä ja auringonpaisteesta, mutta aivan kohta puita koristaa kaunis ruska ja ilmat viilenevät. Kaapeissa saa laittaa kesävaatteet taka-alalle ja kaivaa esiin pitkähihaisia paitoja ja ehkäpä myös villasukkia.

Toivon, että kesä on kaikesta huolimatta kohdellut sinua hyvin. Olet saanut tehdä töitä, rentoutua, nauttia, mitä ikinä oletkaan kesältäsi toivonut. Itselleni rentouttavinta kesässä oli varmastikin puolentoista viikon mökkireissu kesähuvilalla. Hieman pihahommia, veneilyä, grillausta, sienestystä, ja mustikan poimintaa sen verran, että sai leivottua herkullista mustikkapiirakkaa. Sai mennä täysin oman aikataulun mukaan, ei ollut kiire mihinkään ja pääsi ottamaan pienen breikin arjen ympyröistä.

Loman jälkeen voi olla aina pieniä vaikeuksia päästä takaisin arkirytmiin, mutta ole itsellesi armollinen. Olen itse oppinut tärkeän asian, nimittäin sen, ettei työt tekemällä lopu. Muista priorisoida asioita, ja muista huolehtia omasta jaksamisestasi myös työarjen ohessa.

On muuten toinenkin juttu syksyn tulon lisäksi, mikä on varmaa – se, että Taivaan Isä on mukana kaikessa, mitä teemme.

Samaa vettä janoinen saa, sama lähde pulppuaa. Vesi kirkkain kaiken janon sammuttaa.

Sama voima rakkauden syliin sulkee jokaisen.

Matka jatkuu, matka kohti Jumalaa.

Iloa, valoa ja siunausta tulevaan,

toivottaa nuorisotyönohjaaja Elisa Lemmetty

JUMALANPALVELUKSET JA HARTAUDET

6.9. klo 10 messu Hausjärven kirkossa. Vietetään vanhemman väen kirkkopyhää, juomme makoisat kirkkokahvit messun päätteeksi.

6.9 klo 16 partiolaisten kirkkohetki Ryttylässä Partiomajalla Puujoen rannassa, Kolmilammentiellä. Tervetuloa kaikenikäiset! Mukana seurakunnan työntekijöitä ja Ryttylän Eräveikot.

13.9. klo 10 messu Oitin srk-talossa. Kutsumme erityisesti mukaan kehitysvammaisia ihmisiä ja heidän omaisiaan iloitsemaan elämästä ja yhdessäolosta. Mukana seutukunnan kehitysvammapastori Jenni Jaakonsaari sekä diakonit Jaana ja Päivi. Kirkkokahvit messun jälkeen.

13.9. klo 14 Ryttylän kirkossa kirkkohetki, jonne erityisesti kutsutaan kehitysvammaisia ihmisiä ja heidän omaisiaan iloitsemaan elämästä ja yhdessä olosta. Mukana Jenni Jaakonsaari ja diakonit Jaana ja Päivi.

20.9. klo 10 messu Hausjärven kirkossa. Vietetään Marttojen kirkkopyhää, joka alkaa hiljaisella kukkienlaskulla sankarihaudoilla klo 9.30 ja kirkkotarhan Karjala-patsaalla klo 9.45. Messun jälkeen kirkkokahvit.

27.9. klo 10 messu Ryttylän kirkossa.

27.9. klo 13 messu Mommilan kirkossa.

4.10. klo 10 Mikkelinpäivän perhemessu Oitin seurakuntatalossa. Messun jälkeen lähetyslounas.

11.10. klo 10 messu Hausjärven kirkossa, messun yhteydessä siunataan virkaansa nuorisotyönohjaaja Elisa Lemmetty sekä uusi, vielä tehtävään valitsematon nuorisotyönohjaajan viransijainen.

18.10. klo 10 messu Ryttylän kirkossa.

25.10. klo 10 messu Hausjärven kirkossa.

25.10. klo 13 messu Mommilan kirkossa.

31.10. klo 16 kynttiläkirkko siunauskappelissa. Tilaisuudessa luetaan vuoden aikana kuolleiden oman seurakunnan jäsenten nimet sekä sytytetään heille muistokynttilät. Ennen tilaisuutta seurakunnan työntekijät päivystävät hautausmaalla, tarjolla myös lämmintä mehua ja pipareita.

1.11. klo 10 perhemessu Ryttylän kirkossa.

8.11. klo 10 isänpäivän messu Oitin seurakuntatalossa.

15.11. klo 10 piispanmessu Hausjärven kirkossa. Messun toimittaa Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo seurakunnan työntekijöiden avustamana. Messun jälkeen kirkkokahvit.

22.11. klo 10 messu Mommilan kirkossa.

29.11. klo 10 I Adventtisunnuntain messu Hausjärven kirkossa.