Marja Alastalo

Marja Alastalo on Hausjärven seurakunnan pitkäaikaisin nimikkolähetti

kuvassa Marja ja Masasin päiväkodin lapset katsovat TV.tä

Botswana on itsenäinen demokraattinen valtio eteläisessä Afrikassa.

Marja Alastalo on nimikkolähettinämme Botswanassa  Suomen Lähetysseuran kautta. Hänen tehtävänään on toimia kirkollisen työn koordinaattorina ja tukea Botswanan luteri-laista kirkkoa ja sen työntekijöitä erinäisissä hankkeissa ja projekteissa. Hän toimii myös kummiyhdyshenkilönä kummien ja kummiryhmien välillä.

Francistownissa toimiva Masasin päiväkoti on nimikkokoh-teemme Botswanassa. Se toimii luterilaisen kirkon keskuk-sessa. Tänä vuonna tuossa päiväkodissa on 20 kummilasta, joiden koulumaksut suomalaiset kummit maksavat Suomen Lähetysseuran kautta.

Botswana

Botswana on n. 2,1 miljoonan asukkaan itsenäinen demokraattinen valtio eteläisessä Afrikassa. Se itsenäistyi vuonna 1967. Maata johtaa presidentti, joka valitaan vaaleilla viisi vuotta kestävälle virkakaudelle. sama henkilö voidaan valita enintään kahdelle viisi vuotiskaudelle. Maassa toimii kaksi kamarinen parlamentti, joka säätää maan lait.  N.71 % botswanalaisista on kristittyjä.

Botswanan maaperästä on 85% on Kalaharin kuivaa autiomaata. . Autiomaan pohjoispuolella on Okavango-joen suistoalue, joka on tärkeä maan luonnolle ja eläimille. Botswanan pääelinkeinot ovat maatalous, kaivoistoiminta ja turismi.

Virasto, taloustoimisto sekä hautausmaatoimisto ovat avoinna  ma-pe klo 9.00-13.00, sovittaessa myös muuhun aikaan.

Viraston puhelinnumero on  050 513 6610.