Marja Alastalo
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Marja Alastalo on Hausjärven seurakunnan pitkäaikaisin nimikkolähetti

kuvassa Marja ja Masasin päiväkodin lapset ovat netissä jyhdessä suomalaislasten kanssa

Botswana on itsenäinen demokraattinen valtio eteläisessä Afrikassa.

Marja Alastalo on nimikkolähettinämme Botswanassa  Suomen Lähetysseuran kautta. Hän toimii tällä hetkellä eteläisen Afrikan aluepäällikkönä vastuullaan Angolassa, Namibiassa, Botswanassa, Zimbabwessa ja Etelä-Afrikassa tehtävä työ. Lähetysseuralla on näissä maissa 14 kirkko-tai järjestökumppania, joiden alaisuudessa on 19 erilaista hanketta. Näissä hankkeissa käännetään raamattua, tuetaan kirkkojen hallinnon kehittämistä, teologista koulutusta ja kristillistä kasvatusta, autetaan lapsia ja nuoria koulunkäynnissä ja kasvussa yleisestikin, tuetaan vammaisia, edistetään rauhaan pyrkivää vuoropuhelua, ja taistellaan lähisuhdeväkivaltaa vastaan. Marja Alastalo toimii myös alueella olevien Lähetysseuran työntekijöiden esihenkilönä.”

Masasin päiväkoti

Francistownissa toimiva Masasin päiväkoti on nimikkokoh-teemme Botswanassa. Se toimii luterilaisen kirkon keskuk-sessa. Tänä vuonna tuossa päiväkodissa on 20 kummilasta, joiden koulumaksut suomalaiset kummit maksavat Suomen Lähetysseuran kautta.

Botswana

Botswana on n. 2,1 miljoonan asukkaan itsenäinen demokraattinen valtio eteläisessä Afrikassa. Se itsenäistyi vuonna 1967. Maata johtaa presidentti, joka valitaan vaaleilla viisi vuotta kestävälle virkakaudelle. sama henkilö voidaan valita enintään kahdelle viisi vuotiskaudelle. Maassa toimii kaksi kamarinen parlamentti, joka säätää maan lait.  N.71 % botswanalaisista on kristittyjä.

Botswanan maaperästä on 85% on Kalaharin kuivaa autiomaata. . Autiomaan pohjoispuolella on Okavango-joen suistoalue, joka on tärkeä maan luonnolle ja eläimille. Botswanan pääelinkeinot ovat maatalous, kaivoistoiminta ja turismi.

Kirkkoherranvirasto

Hikiäntie 51, 12210 Hausjärvi
Virasto, taloustoimisto sekä hautausmaatoimisto ovat avoinna  ma-pe klo 9.00-13.00, sovittaessa myös muuhun aikaan.

Viraston puhelinnumero on  050 513 6610.

Seurakunnan sähköpostiosoite: **@**

 

Hausjärven seurakunnan laskutusosoite:

Verkkolaskuoperaattori: CGI

Välittäjätunnus: 003703575029 

OVT: 003701459999

 

paperilasku:

Kirkon palvelukeskus/

Hausjärven seurakunta

003701459999

PL 5018

02066 DOCUSCAN

 

 

 

 

 

 

 

Oikopolut: